Chercheur Notant des Données dans son Cahier
défenses naturelles

A ZENDIUM
TÖRTÉNETE

A ZENDIUM
TÖRTÉNETE

ZENDIUM – A SZÁJÁPOLÁS ÉLVONALÁBAN

A Zendium nagy múltra tekint vissza Skandináviában. Amikor 1979-ben bevezették, egy teljesen új megközelítést képviselt: a száj természetes védekezőképességének erősítését. Azóta folyamatosan fedezzük fel a szájban kifejtett pozitív hatásait.

Zendium fogkrém
line5-1
Skandináv zászló

ÁTTÖRÉST JELENTŐ FELFEDEZÉS

A Zendiumot Henk Hoogendoorn mikrobiológus fejlesztette ki, aki azt vizsgálta, hogy a nyál hogyan biztosít kiváló természetes védelmet a fertőzésekkel és betegségekkel szemben. Igazolta, hogy az enzimreakciók segítségével hogyan alakíthatók ki olyan természetes antibakteriális összetevők, amelyek védelmet nyújtanak a plakkban lévő, betegséget okozó baktériumokkal szemben2

line5-2
Kémcsövek

AZ OPTIMÁLIS EGYENSÚLY MEGTALÁLÁSA

Dr. Hoogendoorn feltételezte, hogy egy olyan fogkrém, amely megfelelő kombinációban tartalmaz enzimeket és fehérjéket, fokozhatja a száj természetes védekezőképességét a baktériumokkal szemben.3,4 A formulát addig finomította és tesztelte, amíg meg nem találta az optimális arányokat: egy áttörést jelentő fogkrémet, a Zendiumot. A jelenkori tudományos eredmények, köztük az újgenerációs szekvenálási technikák lehetővé tették, hogy a Zendium még több pozitív hatását fedezzük fel a szájban élő baktériumfajokra.5

line5-3
Skandinávia térképe

ZENDIUM - NO. 1 MEGBÍZHATÓ MÁRKA A SKANDINÁV FOGORVOSOK SZERINT*

A Zendium nagy múltra tekint vissza Skandináviában, ahol 35 évnyi publikált kutatás áll mögötte és a skandináv fogorvosok szerint a no. 1 megbízható szájápolási márka.6* Ma már tudjuk, hogy a kiegyensúlyozott mikrobiom kulcsfontosságú az egészség megőrzéséhez.7. Célunk, hogy folyamatosan bővítsük a száj mikrobiomjával kapcsolatos tudásunkat és olyan termékeket kínáljunk, melyek természetes módon gondoskodnak a száj védelméről.

**604 fogorvossal végzett kutatás, Svédország, Dánia és Norvégia, 2017.

HIVATKOZÁSOK

  1. van ‘t Hof W, et al. Monogr Oral Sci 2014; 24:40–51;
  2. Hoogendoorn H, et al. Caries Res 1977;11:77–84;
  3. Rotgans J, et al. Caries Res 1977:11:123–124;
  4. Rotgans J & Hoogendoorn H. Caries Res 1979;13:144–149;
  5. Adams SE, et al. Sci Rep 2017; 7:43344;
  6. Az Unilever nyilvántartásában szereplő adatok;
  7. Kilian M, et al. Br Dent J. 2016; 221(10):657–666.
Back to top