az ínyfertőzések kezelése

Tudta? Sokan aggódnak az ínyproblémák miatt és ezért úgy gondolják, hogy a száj érzékenységére kell leginkább odafigyelni a száj egészségével kapcsolatban.

Mi a tályog?

Ha nem figyel oda a száj egészségének megőrzésére, akkor tályog alakulhat ki az ínyén. A megfelelő szájápolás fontos, hogy elkerüljük az ínyfertőzések megjelenését, amelyek kellemetlenek és szakorvosi kezelést igényelnek. Ahhoz, hogy jobban megértse, hogyan kezelhető ez a betegség, olvasson tovább az ínyfertőzés okairól és tüneteiről.

Fáj. Mondjon többet!

Az ínytályog bakteriális fertőzésként kezdődik. Az ínyfertőzés oka gyakran közvetlenül összefügg a szájhigiénia és a rendszeres fogápolás hiányával. Függetlenül attól, hogy mi okozza a ​​fertőzést, fontos, hogy a lehető leghamarabb kezeljék. A fogínyfertőzés gyorsan átterjedhet a fogról a környező ínyre, az arc és a nyak csontjaira, ami fogászati ​​tályogot eredményez.

A tályog lüktető fájdalmat okoz és enyhén szólva kellemetlen. A tályog általában egy gennyel telt üreg, amely nyomást gyakorol a fogakra és az ínyre, így a fájdalom csillapítása elsődleges fontosságú.

christian_830x430_f3
Zendium Quote

Függetlenül attól, hogy mi okozza az íny​​fertőzést, fontos, hogy a lehető leghamarabb kezeljék.

Az ínyfertőzések tünetei

A kialakuló ínyfertőzés tünetei a fájdalom, duzzanat és kipirosodás az érintett területen és környékén. Az ínyfertőzés megfelelő kezelése érdekében azonnal forduljon orvoshoz. Ha a fertőzést hagyjuk tovább terjedni, akkor hányinger, hányás, láz és hidegrázás is jelentkezhet. A látható tünetek mellett előfordulhat, hogy nehezen tudja kinyitni a száját vagy nehezen tud nyelni.

Ne feledje: Az ínytályog orvosi ellátást igényel. Fertőzést vagy tályogot nem tud Ön kezelni. A fogászati szakember megfelelő segítséget tud adni, hogy helyreállíthassa és megőrizhesse szája egészségét.

A megelőzés módjai

Egy ideális világban teljesen elkerülhetőek lennének az ínyfertőzések. Ez azonban nem mindig lehetséges, ezért íme néhány tipp a megfelelő szájhigiénia fenntartásához, melyek segítenek megelőzni az ínytályog kialakulását:

  • Megfelelő szájápolás: naponta kétszer mosson fogat gyengéd fogkrémmel, például Zendium BioGum-mal, melyet kifejezetten ínyproblémákra fejlesztettek, és naponta használjon fogselymet.
  • Rendszeresen keresse fel fogorvosát. A rendszeres fogászati ellenőrzés segít felfedni a lehetséges problémát még mielőtt súlyosabb állapot alakulna ki.
  • A fogszuvasodás első jelére forduljon fogorvoshoz. Ne hagyja figyelmen kívül, ha étkezés közben fájdalmat vagy kellemetlenséget érez. A kezeletlen lyukas fogak sokkal fájdalmasabb tályogokká alakulhatnak.
  • Kerülje a dohányzás minden formáját és csökkentse az alkoholfogyasztást – mindkettő ínyfertőzést okozhat. Ezenkívül ezzel jót tesz az általános egészségi állapotának is.

A fogak egészségének kulcsa nem titok: rendszeres ápolás és fogorvosi ellenőrzés. Most, hogy tudja, hogy az ínyfertőzés a nem megfelelő szájápolás közvetlen következménye lehet, meg is előzheti azt. Próbálja ki a Zendium fogkrémet. Ugyanazokat az enzimeket és fehérjéket tartalmazza, mint a száj és klinikailag bizonyítottan segít küzdeni az ínyproblémák okozói ellen, ellenállóvá tenni az ínyt* és természetes módon fokozni a száj védekezőképességét. És a legfontosabb, ha úgy érzi, hogy ínyfertőzése van, mihamarabb forduljon fogorvoshoz.

mylene_manin_830x430_f3

Az ínyproblémákkal kapcsolatos további információért kattintson ide.

*Based on research with in which 2,449 people, representative of the French population, were asked about their oral hygiene. Research conducted by TNS in 2014.
*Kiindulási állapothoz képest. Klinikai fogíny irritáció vizsgálat 113 Zendium használó, Egyesült Királyság, 2017.

  • Az ebben a cikkben szereplő tanácsok nem minősülnek orvosi javaslatnak, kizárólag tájékoztató jellegűek. Javasoljuk, hogy forduljon fogorvoshoz, ha bármilyen ínyproblémát tapasztal.

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Facebook Tweet Email
Back to top