hogyan kezeljük az ínyproblémákat

Vérző íny? Árulkodó jele lehet valamilyen problémának. Bár időről időre előfordulhat, rendszeres fogínyvérzéssel ajánlott a lehető leghamarabb fogorvoshoz fordulni, mivel problémát jelez.

Az ínyproblémák okai

Annak ellenére, hogy elég erős ahhoz, hogy a helyén tartsa a fogakat, az íny érzékeny szövet. Az, amit alapos tisztításnak gondol, akár károsíthatja is az ínyét, szükségtelenül. Az alkalmi ínyvérzés leggyakoribb okai:

  • Ínygyulladás
  • Egyes vérhígító gyógyszerek
  • Túl erős fogselyem használat és fogmosás
  • Új, kemény sörtéjű fogkefe használata

Annak érdekében, hogy a fogtisztítás során ne károsítsa az ínyt, legyen kíméletes a szájával. Kérje ki fogorvosa tanácsát, hogyan javíthatja fogmosási és fogselyem használati technikáját - a kis változások is nagyon sokat jelenthetnek.

Ínyproblémák: megfontolandó dolgok

A duzzadt és vérző íny az ínygyulladás első jele lehet, egy olyan állapoté, amit a lehető leghamarabb kezeltetni kell, hogy elkerüljük a tartós károsodás, a parodontózis kialakulását. Ha szeretne többet megtudni a fogínygyulladásról, illetve megtudni, hogy az ínyvérzés oka további figyelmet igényel-e, kattintson ide.

Ha nem biztos abban, hogy mi okozza az ínyvérzést és hogyan kezelje, keresse fel fogorvosát. Ő meg tudja határozni a probléma okát és tanácsot tud adni az ínyvérzés kezelésének legjobb módjáról.

Az ínyproblémák megelőzése érdekében ezeket javasoljuk:

  1. Használjon puha sörtéjű fogkefét és gyengéd, kíméletes fogkrémet, például Zendiumot. Fogmosás közben figyeljen oda arra, hogy mennyire nyomja az ínyéhez a fogkefét és milyen technikával mossa fogait.
  2. Kíméletesen és óvatosan használja a fogselymet, ügyelve arra, hogy elérje a tisztítandó fogköz mindkét oldalát, egészen az íny vonaláig, ahol a lepedék megbújhat.
  3. Kerülje a dohányzást.
  4. Gondolja át milyen gyógyszereket szed és kérdezze meg kezelőorvosát, hogy azok okozhatnak-e ínyvérzést.
  5. Javítson az étrendjén azzal, hogy kerüli a túlzott cukorfogyasztást, ami elősegíti a lepedék képződését.

A fogmosáskor tapasztalt ínyvérzés ijesztő lehet, de gyakran könnyen megelőzhető. Ha ínye rendszeresen vérzik, forduljon fogorvoshoz, aki segít meghatározni a legjobb kezelési módot és visszaállítani az íny egészségét.

Ne feledje, hogy az ínyproblémák megelőzése olyan egyszerű lehet, mint a jó szájhigiénia. Próbálja ki a Zendium fogkrémet, amelyet kifejezetten ínyproblémákkal küzdők számára fejlesztettek ki. Ugyanazokat az enzimeket és fehérjéket tartalmazza, mint a száj és klinikailag bizonyítottan küzd az ínyproblémák okozói ellen, így természetes módon segít ellenállóvá tenni az ínyt* és fokozni a száj védekezőképességét.

*Kiindulási állapothoz képest. Klinikai fogíny irritáció vizsgálat 113 Zendium használó, Egyesült Királyság, 2017.

Az, amit alapos tisztításnak gondol, akár károsíthatja is az ínyét, szükségtelenül.

  • Az ebben a cikkben szereplő tanácsok nem minősülnek orvosi javaslatnak, kizárólag tájékoztató jellegűek. Javasoljuk, hogy forduljon fogorvoshoz, ha bármilyen ínyproblémát tapasztal.

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Back to top