hogyan szüntethetőek meg az ínyproblémák

Az emberek nagy része nem gondolja, hogy összefüggés van a szájuk és általános egészségi állapotuk között. Azonban szorosan összefüggenek, az általános jólét nagy hatással lehet a száj egészségére.

Enyhíthetőek az ínyproblémák?

Az ínygyulladás gyakran előfordul, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell vele foglalkozni azt remélve, hogy majd magától elmúlik. Az ínygyulladással kapcsolatos kellemetlenség megelőzése és enyhítése a probléma megértésével kezdődik. Az ínyproblémák tüneteivel és okaival kapcsolatos további információkért kattintson ide.

Az ínygyulladás tünetei közé tartoznak: vörös, nyomásérzékeny vagy duzzadt íny; vérzés fogmosás vagy fogselyem használata során; fájdalom rágás közben vagy általános érzékenység.

Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, jó hír, hogy vannak olyan módszerek, amelyek enyhítik az ínygyulladást és amelyekkel megelőzhető kiújulása. Konzultáljon fogorvosával, hogy megtalálja a legjobb módot az ínygyulladás kezelésére - ha többet szeretne megtudni a lehetőségekről, olvasson tovább.

Ínyproblémák és az egészség

Valószínűleg tudja, hogy a szájhigiénia fontos szerepet játszik az ínyproblémák megelőzésében és kezelésében. Fontos a napi kétszeri fogmosás - puha sörtéjű fogkefével és gyengéd fogkrémmel, például Zendiummal - valamint a fogselyem mindennapos használata.

A megfelelő szájápolás mellett fontos megjegyezni, hogy az általános egészségi állapot is befolyásolja a száj egészségének érzékeny egyensúlyát. Például tudta-e, hogy a dohányzás és a kezeletlen cukorbetegség a szájban is nagy gondokat okozhat? Minél inkább túlterheli az immunrendszerét, annál valószínűbb, hogy szájában is egészségügyi problémák alakulnak ki.

Az általános egészségi állapot fenntartása, például a dohányzásról való leszokás, a kiegyensúlyozott étrend, a rendszeres cukorbetegség ellenőrzésen való részvétel segíthet a száj ápolásában is.

Closeup of happy smiling guy looking at camera isolated on white background; Shutterstock ID 105216602
Zendium Quote

Fontos megjegyezni, hogy az általános egészségi állapot befolyásolja a száj egészségének érzékeny egyensúlyát.

Milyen lehetőségek vannak az ínyproblémák kezelésére?

Az ínygyulladás kezelésére nincs általános gyógymód - a fogorvos által ajánlott kezelés az ínybetegség súlyosságától függ. Ha az ínygyulladás visszafordíthatatlanná válik, a fogorvos a következő kezeléseket javasolhatja:

  1. Professzionális fogtisztítás: Ennek a módszernek az a célja, hogy manuálisan távolítsa el a lepedéket és a fogkövet a fogakról, az íny vonala alatti és feletti területeken egyaránt. A fogorvosnál tett látogatás hatása nyilvánvaló - otthon a fogkefével nem érünk az íny vonala fölé! Ez a lehetőség nem jár műtéttel és a leggyakoribb megoldás az ínygyulladás okozta fájdalom és kellemetlen érzés kezelésében.
  2. Gyógyszerek: Ha az íny annyira gyulladt, hogy egy alapos tisztítás nem oldja meg a problémát, a fogorvos javasolhat bizonyos gyógyszereket, például szájvizet vagy antibiotikumot. A cél mindig az ínygyulladás kezelése és megelőzése, ezért tartsa be, amit fogorvosa javasol.
  3. Műtét: Messze a legfejlettebb ínygyulladás-kezelés, a lehetséges leggyorsabb módja a további károsodás megelőzésének. Az ínygyulladás kezelésének ez a formája szakembert igényel és csak súlyos esetekben alkalmazzák. Bár a műtét meglepő kezelési módnak tűnhet, ne feledje, hogy a nem kezelt ínygyulladás parodontózishoz és végül fogvesztéshez vezethet.

Most, hogy már tudja, mik az ínyproblémák kezelésének lehetőségei, koncentráljon a megelőzésre.

Próbálja ki a Zendium fogkrémet, amelyet kifejezetten ínyproblémákkal küzdők számára fejlesztettek ki. Ugyanazokat az enzimeket és fehérjéket tartalmazza, mint a száj és klinikailag bizonyítottan küzd az ínyproblémák okozói ellen, így természetes módon segít ellenállóvá tenni az ínyt* és fokozni a száj védekezőképességét. A javasolt fogmosási technikákról és a fogselyem helyes használatáról kérje fogorvosa tanácsát. Testre szabott megoldásokat adhat önnek a száj és az íny egészségenek megőrzéséhez, hogy a napi rutin szájápolással megelőzhesse az ínyproblémák kialakulását.

*Kiindulási állapothoz képest. Klinikai fogíny irritáció vizsgálat 113 Zendium használó, Egyesült Királyság, 2017.

  • Az ebben a cikkben szereplő tanácsok nem minősülnek orvosi javaslatnak, kizárólag tájékoztató jellegűek. Javasoljuk, hogy forduljon fogorvoshoz, ha bármilyen ínyproblémát tapasztal.

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Back to top