a jótékony baktériumok számának növelése

Hogyan használjuk testünk természetes védekező erejét?

Az emberi test annyi mikroorganizmusnak ad otthont, amennyi csillag van az égen; ez egy barátságos pici baktérium univerzum, ami mindenhova jön velünk. Az, hogy ennyire sok (noha apró) barátunk van, több szempontból is előnyös - többek között megemésztenek bizonyos ételeket; energiát termelnek; fenntartják a bőr védőrétegét; segítik az anyagcsere szabályozását; segítenek távol tartani a káros mikroorganizmusokat illetve elbánni azokkal, melyek mégis bejutnak a szervezetünkbe.

Mint afféle jó házigazdának, az Ön dolga gondoskodni arról, hogy ezeknek a barátságos baktériumoknak a környezete egészséges és boldog legyen.

Hogyan növeljük a jótékony baktériumok számát?

A tudomány folyamatosan fejlődik azzal kapcsolatban, hogy hogyan teremthetünk megfelelő otthont a barátságos baktériumoknak, de van néhány dolog, ami a segítségére lehet abban, hogy biztosítsa, hogy a szájban élő baktériumok közössége (vagyis a mikrobiom) egészséges és kiegyensúlyozott legyen:

  • Fogyasszon több növényi alapú ételt. Az ezen a területen dolgozó tudósok úgy gondolják, hogy a több növényi alapú étel fogyasztása jó kiindulópont: gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, lencse, tofu és olajos magvak. Nem kell minden állati eredetű ételt száműzni az étrendből, csak fogyasszunk egy kicsivel több növényi alapú tápanyagot - már ezzel elősegítjük a kiegyensúlyozottb környezet megteremtését a szájban és hozzájárulunk a jó általános egészségi állapotunkhoz.
  • Csökkentse a cukor mennyiségét. Régóta ismert tény, hogy a cukor nem tesz jót a száj egészségének, az új kutatások azt is kiderítették, hogy miért. A tudósok szerint a magas cukortartalmú étrend egyik káros hatása a szájban élő baktériumokra vonatkozik, mivel a savkedvelő baktériumok, például a Streptococcus mutans elszaporodásához vezet, mely hozzájárul a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulásához, valamint gátolja a jótékony baktériumok szaporodását.
  • Kerülje a savas italokat. A savas italokról is úgy vélik, hogy a száj egészségének ellenségei. Még a cukormentes változatok is felboríthatják a mikroorganizmusok egyensúlyát és károsan hathatnak a jótékony baktériumokra. Ez szintén nem azt jelenti, hogy soha nem szabad italokat inni, csak mérsékelje a fogyasztásukat és alkalmanként igya ezeket.
zendium_grab_007_840x439
  • Cukorbeteg? Próbálja beállítani a vércukorszintjét. Ha Ön cukorbeteg, ennek a megfelelő kezelése fontos lehet a helyes szájápoláshoz. A szájban élő baktériumokra hatással vannak a vércukorszint ingadozásai. Tudjuk, hogy a cukorbetegség megfelelő kezelése sok szempontból fontos az egészséghez, de érdemes tudni azt is, hogy az egyik ilyen kedvező hatás a kiegyensúlyozott mikrobiom lehet.
  • Használjon a jótékony baktériumok számát növelő fogkrémet. A megfelelő szájhigiénia természetesen a szájápolás alapja. Általánosságban fontos, hogy naponta legalább kétszer mossunk fogat, illetve használjunk fogselymet és szájvizet. Azonban lényeges az is, hogy milyen típusú fogkrémet használunk. A Zendium fogkrémet kifejezetten arra fejlesztettek, hogy növelje a szájban élő jótékony baktériumok számát és csökkentse a károsakét* - így segít megőrizni a száj mikrobiomjának egyensúlyát.
    *A lepedékben élő baktériumfajok jelentősen változtak egy 14 hetes, 102 alanyon elvégzett klinikai vizsgálat során, Egyesült Királyság, 2015. A jótékony baktériumok az egészséges ínyhez köthetők, a károsak az ínyproblémákhoz.
  • Szokjon le a dohányzásról. Végezetül egy klasszikus egészségügyi igazság - a dohányzásról való leszokás fontossága -, ami a szájban élő baktériumok szempontjából is fontos. A dohányzás felboríthatja a szájban élő mikroorganizmusok érzékeny egyensúlyát - és ez csak egy ok a sok közül, amely a dohányzásról való leszokás mellett szól.

Így, hogy ennyi egyszerű mód van arra, hogy növeljük a szánkban élő jótékony baktériumok számát, itt az idő a cselekvésre. Figyelembe véve azt a sok fontos dolgot, amit értünk tesznek, itt az ideje, hogy egy kis szeretettel viszonozzuk ezt nekik.

Zendium Quote

Az emberi szervezet annyi mikroorganizmusnak ad otthon, amennyi csillag van az égen.

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Back to top