4 tipp az ínyfájdalom enyhítésére

Érzékeny az ínye? A száj érzékenysége világszerte fontos szájápolási probléma. Szerencsére nem kell sokat szenvednie, mert ebből a cikkből megtudhatja, hogyan segíthet enyhíteni az ínyfájdalmat.

Mi okozza az ínyfájdalmat?

Zavaró, ha ínye érzékeny a hőmérsékletre, a rágásra és a fogmosásra. Az ínyfájdalom okai részben egészségügyi eredetűek, részben a szokásokkal függenek össze. Ahogy végigolvassa a lehetőségeket, gondolja át szokásait a száj egészségének megőrzésével és az általános szájápolással kapcsolatban.

 • Ínygyulladás: alapos szájápolással elkerülhető. Ha mégis kialakult, fogorvoshoz kell fordulni a probléma megoldásához - máskülönben az íny kivörösödhet és fájdalmassá válhat.
 • Fogszuvasodás, lyukas fog: a fog romlása könnyen okozhat fájdalomérzetet a környező területen, beleértve az ínyt is.
 • Hormonális változások, beleértve a terhesség időszakát is: az íny a szervezet változásainak egyik fontos mutatója és mint ilyen, a hormonális változásokra is reagálhat.
 • Túl erős fogmosás és fogselymezés: nem kell kemény fogkefét használnia ahhoz, hogy hatékonyan mosson fogat. Használjon gyengéd fogkrémet puha fogkefével a fogak alapos tisztításához, például Zendium termékeket.
 • Alultápláltság: az íny nemcsak a száj egészségére, hanem a szervezet általános egészségi állapotára is érzékeny.
 • Rosszul illeszkedő fogászati eszközök, például fogszabályzó vagy műfogsor: ha úgy érzi, az eszköz nem megfelelően került felrakásra, kérje meg fogorvosát, hogy állítson rajta. Ezeknek az eszközöknek az a céljuk, hogy javítsák a száj állapotát és szebbé tegyék a mosolyát, nem pedig az, hogy problémákat okozzanak.

Az ínygyulladás tüntetei

Előfordulhat, hogy Önnél is fennállnak a cikkben szereplő tünetek. Ismerősen hangzanak az alábbiak?

 • Duzzadt, gyulladt íny, amely fogmosáskor vagy fogselyem használatakor könnyen vérzik
 • Lüktető fájdalom
 • Kivörösödés

Ha igen, íme négy tipp, amelyek segítenek enyhíteni az íny gyulladását és egíthetnek megelőzni ismételt kialakulását.

Zendium Quote

A száj érzékenysége világszerte fontos szájápolási probléma.

Ínygyulladás: Mi a teendő?

 1. Keresse fel fogorvosát. Professzionális diagnózist és személyre szabott kezelést fog adni az ínygyulladásra. Az alábbi házi gyógymódokat és megelőzési tippeket is javasolhatja.
 2. Egyen valami hideget: a fagyasztott szőlő, a hideg víz és a jégkockák enyhítik a fájdalmat és ideiglenesen segíthetnek csökkenteni a duzzanatot.
 3. Vegyen be gyulladáscsökkentőt a duzzanat enyhítéséért és az íny gyógyításáért. Gyógyszert kizárólag orvos felügyelete mellett alkalmazzon.
 4. Javítsa szájápolási szokásait: használjon gyengéd fogkrémet, például Zendiumot, szerezzen be egy új, puha sörtéjű fogkefét, olvasson a helyes fogmosási technikákról és alaposan tisztítsa meg fogait fogselyemmel is. Az ínygyulladás megfelelő otthoni fogápolással elkerülhető.

Az ínygyulladás kellemetlen lehet, de ha megérti a kialakulásának okait és konzultál fogorvosával, gyorsan enyhítheti a tüneteket. Próbálja ki a Zendium fogkrémet. Ugyanazokat az enzimeket és fehérjéket tartalmazza, mint a száj és klinikailag bizonyítottan segít küzdeni az ínyproblémák okozói ellen, ellenállóvá tenni az ínyt* és természetes módon fokozni a száj védekezőképességét. Az ínyfájdalommal és a különböző tünetek kezelésének módjával kapcsolatos további információkért, kattintson ide.

Closeup of happy smiling guy looking at camera isolated on white background; Shutterstock ID 105216602

*Kiindulási állapothoz képest. Klinikai fogíny irritáció vizsgálat 113 Zendium használó, Egyesült Királyság, 2017.

 • Az ebben a cikkben szereplő tanácsok nem minősülnek orvosi javaslatnak, kizárólag tájékoztató jellegűek. Javasoljuk, hogy forduljon fogorvoshoz, ha bármilyen ínyproblémát tapasztal.

AJÁNLOTT TERMÉKEK

Back to top